Die Entführung der Europa

Kunstenaar: Leo Horbach
Materiaal: Laaser Marmor Bianco Nuvolato
Bronnen: www.leohorbach.nl

De ontvoering van Europa verbeeld in 980 kg Italiaans marmer

Het thema van het beeld “Die Entführung der Europa” is gebaseerd op een verhaal uit de Griekse mythologie. De mythe Zeus en Europa, de roof van Europa.

De jonge prinses Europa was op een dag met haar vriendinnen aan het spelen op het strand in de buurt van Sidon, toen Zeus getroffen werd door de charmes van het meisje. Om aan het oog van zijn echtgenote Hera te ontsnappen, maar ook om het meisje met zijn goddelijke verschijning niet af te schrikken, veranderde Zeus zich in een jonge witte stier. Toen Europa spelenderwijs op de rug van het schitterende, zich vriendelijk voordoende dier was geklommen, liep hij met haar de zee in en zwom in één ruk door naar het eiland Kreta, zijn geboorteplaats. Daar aangekomen voerde hij haar naar de stad Gortys, waar hij zich in zijn ware gedaante vertoonde en vervolgens gemeenschap met het meisje had. Europa baarde onder andere Minos en Rhadamanthys. Europa trouwde met Asterion, koning van Kreta, die haar zonen adopteerde en opvoedde.

Leo Horbach maakte dit beeld in het dorpje Laas (Südtirol-Italië) alwaar men deze bijzondere marmer op 2000 m hoogte uit de berg haalt. Meer informatie over het ontstaansproces van dit beeld leest u elders op onze website in de Blog: The making of … “Die Entführung der Europa”

Dit beeld zal worden opgenomen in het European Sculpture Path. Van Leo Horbach maken al twee andere monumentale beelden, Hospitality (Walhorn, België) en Unity in Diversity (Castelo de Vide, Portugal), onderdeel uit van dit Europees project.